Dit is te wijten aan de intensieve en continue interne tests waar we grondig versies te testen voordat het vrijgeven van bewezen functionele updates.

Om updates te downloaden, zie onze OneCNC Updates pagina.

OneCNCXR7 Versie Release 51.51

OneCNCXR7 Versie Release 51.51 is nu vrijgegeven en beschikbaar in de OneCNC Update Server.

Deze release is een kleine versie maar een belangrijke release voor OneCNCXR7 German Language Users.

Deze versie corrigeert problemen in de Mill and Lathe-hulpprogramma's bij het gebruik van komma's in plaats van decimalen.

Duitse gebruikers gebruiken komma's in plaats van decimalen die gegevens invoeren voor maten.

Er was een update voor de talen van veel talen om de toevoegingen van functionaliteit en sommige correcties aan de woorden te weerspiegelen.

Lees meer ...

OneCNCXR7 Update 51.49

OneCNC heeft OneCNCXR7 Update 51.49 uitgegeven

Deze update is voor Molen- en draaibankversies voornamelijk, maar alle versies moeten worden bijgewerkt.

OneCNCXR7 Molen en draaibank versies

Groot werk is afgerond voor het sorteren van de gereedschappen in de Molen- en Lathe-gereedschapbestanden.

De gereedschapslijsten kunnen door kolommen worden gesorteerd en na sorteren blijven ze gesorteerd voor de volgende keer dat u toegang hebt tot de bibliotheek.

De sortering is anders voor alle verschillende gereedschapslijsten.

Bijvoorbeeld, het sorteren voor boormachines is een andere lijst en een andere sortering voor eindmolen als voorbeeld.

Wanneer u de gereedschappen in de NC Manager bewerkt, worden ze nu correct weergegeven en gesynchroniseerd hetzelfde als de NC Manager in het dialoogvenster Gereedskapsverandering

Veel veranderingen werden aangebracht in de inch versie van het sorteren van gereedschappen, zodat het nu hetzelfde werkt als de metrische bibliotheek.

Dit is nu beschikbaar via de OneCNC Update-server.

Lees meer ...

OneCNCXR7-update 51.46

OneCNCXR7 Update 51.46 wordt nu vrijgegeven

Deze release is een belangrijke update van OneCNCXR7 waarin veel functies zijn verwerkt, evenals wijzigingen om de gebruikerservaring te helpen en te verbeteren.

Deze versie bevat updates voor het volgende:

1. Dit wijzigt alle OneCNCXR7-gebruikers in de nieuwe tool-indeling voor Mill and Lathe Versions

Het bestandsbeheer is nu opnieuw omvangrijk, waardoor het bewerken en weergeven van gereedschapsgegevens veel gemakkelijker kan worden bekeken.

Het delen van bestanden tussen gebruikers is nu vrij eenvoudig vanwege het nieuwe formaat ..

Gebruikers kunnen nu OneCNC-toolbestanden importeren en exporteren om ze tussen gebruikers te delen.

OneCNCXR7 heeft nu een standaard bestandsformaat van * .xml en het ene bestand is voor OneCNC-materialen, -hulpmiddelen, -houders en -afbeeldingen allemaal in de één bestand.

De importexportmogelijkheid is alleen van toepassing op OneCNC-gebruikersbestanden en omvat niet het importeren van toolbeheerbestanden van leveranciers van gereedschappen

Met de nieuwe bestandsindeling is het eenvoudiger om OneCNC-toolbestanden te maken in OneCNC en om de bestanden te delen met andere OneCNC-gebruikers.

2. OneCNCXR7 heeft nu GUI-pictogrammen met 4 formaten

3. OneCNCXR7 heeft nu een bijgewerkt Dark Shadow-themaformaat.

4. OneCNCXR7 is nu geschikt voor laptops met een schermgrootte die te klein is voor alle OneCNC-pictogrammen.

5. OneCNCXR7 Mill and Lathe kan nu de uitpakcilinder synchroniseren met de wrap CAM-functie

6. OneCNCXR7 51.45 bevat de nieuwste taalupdates.

7. Molen tegenover de instelling voor liften in het gereedschapspad spiraalvormige stijl is toegevoegd

8. Werkbriefje heeft nu de geposte versie van OneCNC

9. Er zijn veel aanpassingen aangebracht aan de Unicode van het toolbestand om Japans lettertype beter te kunnen verwerken.

1. OneCNCXR7 Heeft een nieuw Mill and Lathe Tool File System

Door deze update voor het frezen en draaien van versies volledig te installeren, verandert het toolbestandssysteem

Hier tonen we het toolbestand van de draaibankversie

tool_file

Zodra u deze update naar deze OneCNCXR7-versie 51.47 uitvoert, zijn de bestanden niet achterwaarts compatibel met eerdere versiebestanden.

OneCNCXR7 Nieuwe Tool File System Mill Series

Deze update heeft het nieuwe XML-stijlsysteem voor Mill Series om het voor gebruikers veel gemakkelijker te maken om bestanden te delen.
OneCNC had voorheen 4 aparte bin-bestanden voor de Mill-versies die nu zijn vervangen door één * .xml-bestand.
Het ene bestand bevat nu materiaal, houders, toolbestand, favorieten en geschiedenis allemaal in het ene bestand.

OneCNCXR7 Nieuwe Tool File System draaibank-serie

Hiermee is het nieuwe XML-stijlsysteem voor de Lathe Series voltooid om het voor gebruikers veel gemakkelijker te maken om bestanden te delen.
OneCNC had voorheen 4 aparte bin-bestanden die nu zijn vervangen door één xml-bestand.
Het ene bestand bevat nu materiaal, houders, toolbestand, favorieten en geschiedenis.

Nieuw toolbestandssysteem in meer detail

Het nieuwe toolbestandssysteem nu in OneCNCXR7 is de nieuwe industriestandaard voor dit type bestand.

Het toolbestand bevat nu meer afbeeldingen, inclusief gereedschapspictogrammen om te helpen bij het selecteren van de tools.
Als u een XML-bestand gebruikt, kunt u het bestand openen in andere toepassingen, zoals Kladblok en XML-stijleditors die gratis beschikbaar zijn op internet.

OneCNC beveelt NIET aan om de bestanden te bewerken buiten de OneCNC-methode om de bestanden te bewerken, omdat de functionaliteit nu net zo goed is voor bewerking in de software.
Het is nu eenvoudig om afzonderlijke gereedschappen of zelfs meerdere gereedschappen te klonen (kopiëren), inclusief al hun gegevenskolommen, net als een voorbeeld.

Bestanden kunnen worden geïmporteerd, geëxporteerd, samengevoegd en bewerkt met handige Windows-stijlfunctionaliteit. Maar bewerken in andere software wordt niet aanbevolen, omdat de inhoud van het bestand veel zeer belangrijke waarden bevat in een indeling waarop de CAM vertrouwt voor een correcte berekening van de gereedschapspaden. OneCNC heeft veel tijd en moeite gestoken in het maken van duplicaten en het correct bewerken en formatteren van de bestanden op de juiste manier. Wij zijn van mening dat het bewerken van externe bestanden van OneCNC zonder een zeer zorgvuldige en correcte controle geen goed idee is, en we zijn van mening dat de beschikbare bewerkingsfuncties superieur zijn aan die we hebben bekeken die beschikbaar zijn als externe editors.

Er kunnen ook verdere complicaties zijn bij het formatteren van bestanden van multi-byte en / of Unicode-lettertypen vanwege de verschillende talen waarin verschillende lettertypen zijn opgenomen. Wanneer de bestanden worden bewerkt en / of gemaakt in OneCNC, wordt deze correcte opmaak voor de gebruiker afgehandeld.

Om bestanden te delen die alle gebruikers moeten doen, is het ene XML-bestand te delen en dat bevat alle relevante informatie die nodig is.

Deze informatie wordt verstrekt in het belang van minimale ondersteuning met het nieuwe bestandsformaat. Omdat het een standaard XML-formaat is, is het natuurlijk mogelijk om met extreme zorg de bestanden in toepassingen van derden te bewerken en / of te maken, maar we denken dat dit een achterwaartse stap in het vermogen niet zo goed zal zijn als wat OneCNC nu biedt en de definitieve mogelijkheid zou omvatten van fouten.

Zorg ervoor dat u de uitstekende zoekfaciliteiten begrijpt die nu beschikbaar zijn in het nieuwe bestandssysteem, waardoor het voor gebruikers veel gemakkelijker wordt om hun hulpmiddelen te vinden. U zult zien dat als u op de kolomkop klikt, u kunt sorteren op elk van de kolommen en op manen en / of maten.

Vanwege deze grote verandering is het belangrijk om te weten dat wanneer OneCNCXR7-bestanden in dit nieuwe formaat zijn opgeslagen, ze niet kunnen worden geopend in de vorige OneCNCXR7-versies, zodat ze niet achterwaarts compatibel zijn. Als gebruikers bestanden willen delen met de andere gebruikers, moeten ze ook over de nieuwste versie beschikken. Dit zou ook betekenen dat als een gebruiker een bestand ter ondersteuning verzendt zodra het in de nieuwe indeling is opgeslagen, de gebruiker ook de nieuwste update moet hebben om het bestand te lezen wanneer het naar hen wordt teruggestuurd.

2. OneCNCXR7 Nu heeft nieuwe ICONS en nieuwe grotere formaten geschikt voor 4K-monitoren

We hebben nu alle pictogrammen in de 4 formaten inclusief de thema's bijgewerkt en deze zijn nu allemaal in deze versie opgenomen.

De nieuwe pictogramsets zijn meer zichtbaar in het donkere schaduwthema, maar alle thema's hebben bijgewerkte pictogrammen.

OneCNCXR7 heeft nieuwe pictogramgroottes om 4K-schermen te ondersteunen

Bijgewerkte GUI-pictogrammen bevatten nu 4 formaten

icon size

De grootste pictogrammen zijn voor de 4K-schermen met hoge resolutie.

Als gebruikers deze grootte voor het gemiddelde scherm zouden instellen, zouden ze te groot zijn en normaal niet allemaal zichtbaar op het scherm.

Bij gebruik op grote 4K-schermen zijn er enkele instellingen die belangrijk zijn.

Dit varieert enigszins met Windows OS, maar hier leggen we uit voor Windows 10

Het is belangrijk om niet te proberen de lettergroottes in Windows aan te passen, omdat deze de standaard standaardgrootte moeten hebben.

De schaling die we vinden, moet worden ingesteld op 150% of 200%, afhankelijk van de grootte van uw monitor.

Hierdoor worden uw lettertypen ook groter in plaats van grotere lettertypen te gebruiken die niet compatibel zijn.

Selecteer vervolgens een van de 2 pictogrammen met de grootste grootte die nu beschikbaar is in OneCNCXR7 zoals weergegeven in het dialoogvenster met bovenstaande eigenschappen.

3. OneCNCXR7 DARK Shadow Theme Enhanced

Vanwege het populaire gebruikersverzoek is het Dark Shadow-thema van OneCNCXR7 uitgebreid met veel nieuwe pictogrammen om dit specifieke thema beter te kunnen aanvullen.

dark theme

4. OneCNCXR7 is nu ook geschikt voor de andere extreme schermafmetingen van te klein om op alle OneCNC-pictogrammen te passen.

Sommige low-cost laptops hebben niet de minimale hoogte om alle pictogrammen te zien zonder de opdrachtbeheerder te ontkoppelen.

OneCNC ondersteunt nu de opdrachtbeheerder om de afmetingen te verkleinen door de pictogrammen in rijen te maken, zodat ze verticaal minder ruimte in beslag nemen.

Deze afbeelding toont vervolgens de commandobeheer in een verkleinde maat voor deze laptops.

7sml

5. OneCNCXR7-frees- en draaibankenversies hebben nu een gesynchroniseerde mogelijkheid voor de functie om de cilinder in te pakken om de camcorder te omwikkelen

Dit betekent dat als u de unwrap-cilinder gebruikt en een wrap CAM-programma wilt maken, deze eenvoudig kan worden gesynchroniseerd, zodat de posities worden gerepliceerd waar ze moeten zijn.

Molen en draaimachine De cilinderfunctie ontgrendelen

Voor deze functie moet het model of oppervlak zich op de X-as-nullijn bevinden als de middellijn van de cilinder.

De naad of verbindingslijn van het model is niet belangrijk, omdat OneCNC nu automatisch de verbindingslijn op het XY-vlak maakt en het vanaf dat punt uitpakt.

Het uitrolraster leest nu uit de huidige berichtinstelling voor de 4-assen in het bericht en wordt dienovereenkomstig weergegeven.

Om te worden gesynchroniseerd, moet de post worden ingesteld op 0 tot 360 voor de 4-as.

De uitpakcilinder van de molenversie is gesynchroniseerd om te passen op de verticale Z- of 12-uurpositie van de freesmachine.

De afrolcilinder van de draaibankversie is gesynchroniseerd zodat de nulhoek op de 3-uurpositie staat

De Wrap CAM-functie

Het raster dat wordt gemaakt wanneer u de diameter en lengte invoert in het dialoogvenster met de wikkelfunctie, leest nu uit het huidige bericht en geeft het raster overeenkomstig weer

Als u de functie Wrap CAM samen met de functie Unwrap-cilinder gebruiken gebruikt, moet de paal worden ingesteld op 0 tot 360, zodat het raster vervolgens wordt gesynchroniseerd met de uitrolcilinderfunctie.

Hiermee is nu de bijgewerkte functie voltooid voor zowel de Unwrap-cilinder als de bewerkingsfunctie van de Wrap-CAM en biedt nu de synchronisatie van het onderdeel.

Bijgewerkt Lathe Series Wrap Functionaliteit

unwrap

Deze release heeft ook een grote wijziging in de draaibankversie voor de wrap-functie.

De nulpositie van de graden voor de wrap is om 3 uur hetzelfde als de posities van de draaigereedschappen.

De simulatie en preview zijn nu allemaal gesynchroniseerd met de draaifuncties.

Gebruikers hebben nu de mogelijkheid om de unwrap-functie te synchroniseren met de wrap-machinefunctie.

De functie unwrap-cilinder vouwt bijvoorbeeld uit en past zich toe met de positie van 0 tot 360 graden.

De draaibankwikkelfunctie synchroniseert nu de verschillende CAM-functies zoals C-as, Y-as en Wrap samen met de functie Cilinderuitpakken.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de post-instellingen. Omdat het nu mogelijk is om de richting van de Wrap om te keren door de instelling van de 4e as in de paal om te keren, zou dit niet moeten worden veranderd, omdat het dan mogelijk zou zijn om de wrap-functionaliteit in een gespiegelde vorm te creëren.

Normaal gesproken is de 4-as standaard ingesteld op -180 tot 180

Om de post te synchroniseren met de unwrap-cilinderfunctie moet je deze instellen op 0 tot 360 volgens deze foto.

wrap_post

Bijgewerkt Mill Series Wrap Functionaliteit

De Mill Wrap-functie synchroniseert nu de verschillende CAM-functies, zoals de 4 assen 5 as en de Wrap samen met de functie Cilinder Unwrap.

lathe 0 360

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de post-instellingen. Omdat het nu mogelijk is om de richting om te keren door de 4e as-instelling in de paal om te keren, zou dit niet moeten worden veranderd, omdat het dan mogelijk zou zijn om de omslagfunctie in een gespiegelde vorm te creëren. Er moet met name op worden gelet dat eventuele wijzigingen worden gecontroleerd.

reverse 4 axis

Als het bericht is ingesteld op de standaardwaarde van -180 tot 180, ziet het nieuwe raster er als volgt uit.

wrap_grid_2

Wanneer deze is ingesteld op 0 tot 360, ziet het raster er als volgt uit.

new_grid

Dit is de beste instelling om een ​​onderdeel dat is uitgepakt te synchroniseren met behulp van de cilinderuitpulfunctie.

Deze update is beschikbaar vanaf de OneCNC-updateserver.