OneCNCXR6 40,38

OneCNC har idag släppt OneCNCXR6 Version 40,38 för alla OneCNCXR6 produkter.

Detta finns nu i OneCNC Update Server

De större poster av denna uppdatering är:

Språk

Uppdateringar till all språk översättning.

OneCNCXR6 innehåller nu den kinesiska Traditionell språk

Korrigeringar eller förändringar

Funktionen Profil skapelse i OneCNCXR6 svarv har uppdaterats.

Japanska versionen av DNC länk har haft font korrigering.

Nytt Hjälp Arkiv

Ny hjälpfil som innehåller de senaste tillskotten liksom många andra uppdaterade funktioner och exempel för att ta med den till nu helt OneCNCXR6.

Ny Shortest Path Feature i Fräs Versioner

Den här funktionen används för läges bearbetning där maskinen kontrollen inte har förmågan att gå den kortaste vägen när när du utför en snabb rörelse från ett läge till ett annat i positions bearbetning.

Detta är speciellt för Haas kontroll samt andra kontroller som inte har den automatiska kortaste vägen funktionalitet ..

Om till exempel var vi borra ett hål på 55 grader runt en Axis sedan nästa drag var att borra ett hål på 5 grader runt en axel maskinen kunde snabbt hela vägen runt från 55 grader till 5 grader.

Denna nya "kortaste vägen" inställning när aktivt kommer att bistå maskinen genom att posta kod för den kortaste vägen som bara är 10 grader av rörelse i stället för 50 grader.

Ny Backup Arkiv System.

Denna nya funktion kontroll finns här i hjälpfilen här:

Detta är inte avsett att ersätta den nuvarande metoden Spara och säkerhetskopiera dina filer som du kan vara närvarande använder men detta är ett system som kan hjälpa dem som inte har ett system för att spara filer.

backup

Detta gör det möjligt att ha minst en säkerhetskopia av varje fil per dag som visas som vitt snarare än de gråmarkerade filer som nyligen av dagen för filen. Det finns en max 100 av de senaste så nyligen fylla upp de nedtonade äldsta filer kommer att raderas.

Om användaren arbetar på en fil under flera dagar kommer det att finnas åtminstone alltid en backup för varje dag och när jag säger att det kan vara mer nedtonat dem som om de är inom den totala av de 100 senaste filerna.

Om en användare inte vill göra säkerhetskopior eller använda arkivsystemet kan stängas av i fastigheter.

Det gamla systemet med auto save är fortfarande kvar och är en separat funktion från den nya backuparkivsystem.

5 Axis Samtidig Bearbetning Ny funktionalitet

Den 5 Axis samtidiga funktionen har haft en stor uppgradering.

Det är förändringar i:

(A) The Post

(B) verktygsdialogen

(C) Vinkelkontroll Funktionalitet

(D) Ny Multi Axis Simulering hastighet

(A) De Post Ändringar

Här är förändringarna i inlägget:

Det finns en ny inställning nedrullningsbara på fliken fleraxlig av inlägget

Den nya 5-axeln återställningsalternativet har 3 inställningar tillgängliga

(A) Nej indragnings och Ingen reset-format

(B) Dra in och Infoga reset format

(C) in reset-format

I fallet med Heidenhain 530i kontroll för att få full kontinuerlig bearbetning utan nödvändigheten att återställa maskinen har vi skapat nya logiken att ge kontinuerlig bearbetning utan nödvändigheten att återställa maskinstyrning utan gräns för rotationer.

Detta har testats på en Hermle med Heidenhain 530i för kontinuerlig drift och gör det mycket enklare för operatören eftersom operatören vet sedan där positionen på maskinen är hela tiden på grund av att kontrollen visar bara 5 axeln 0-360 grader av C-axeln.

Detta är ett mycket säkrare inställning om kontrollen har tillgängliga logik eller kontroll för att alltid ta den kortaste vägen.

Du kommer att märka överst inställning 5 axel min och 5 axel max jag har ställt till min 0 och max 360 för en Heidenhain 530 inlägg.

Detta är ny funktionalitet i samband med inställningen till höger som heter 5 axel nollalternativet.

(B) Verktygs Dialog Ändringar

Det finns nu möjlighet att ställa verktyg mittpunkt bollen fräs i 5 axel samtidigt liksom den tidigare inställningen av spetsinställning.

Denna inställning är endast ses i OneCNC Mill Expert med 5 axel samtidig funktion

Detta offsetinställningarna val gäller endast 5 axel samtidigt.

Verktygs dialogrutan för 5 axel simultan Den har en ny inställning för att skapa verktygsuppsättning position vid verktygs kulans centrum snarare än spetsen.

Detta kan ha en dramatisk förbättring i att se verktygsbanan förhandsvisning samt verktygsbanan tillbaka tomten.

tool

Denna inställning naturligtvis ändrar offset inställning i maskinstyrning för användaren.

För att hjälpa har vi lagt den till jobbet arket att påminna användaren även om det är en säker miljö för om användaren inte ställa in den på maskinen verktyget skulle vara kort och inte skölpar.

Vi har gjort omfattande forskning och utveckling här på 5 axeln och tror att denna inställning hjälper användaren att se verktygsbanan i förhandsgransknings liksom backplot

(c) Nya de Vinkelstyrinställningar

Vid användning av 5-axeln samtidig funktion vinkeldialogkontroll den kommer att visas i guiden inställningarna.

Detta kommer inte att visas i dina befintliga ritningar men kommer att visa om omprogrammeras med denna nya funktion.

Nästa förändring av 5 axeln samtidigt är vinkelreglerförmåga.

tool

Här är en annan bild på samma dialog med en annan önskad vinkel inställning

Eftersom vinkeln ändras eller ställa verktyget och hållaren uppdateras dynamiskt och visar den inställda vinkeln.

tool

Denna nya vinkelkontroll som vi har hittat i utveckling och testning för att vara mycket bra för smidigare maskin drift och ännu smidigare simulering i OneCNC.

Det finns ingen förändring med Entry Style på denna punkt som den översta inställning i den här dialogrutan men den nya 5-axeln preferance Angle är en ny utveckling. Detta har fortfarande samma auto tilt förmåga som tidigare med en inställning men ger nya styrförmåga samt.

Det finns 3 inställningar i 5 axel Vinkel preferens

(A) Dynamisk

Den dynamc Inställningen är hur OneCNC 5 axel före denna version 40,31 arbetade. Detta fungerar bara genom kollisionskontroll och se till att verktyget, hållaren och huvud klarnar.

tool

(B) föredragna vinkeln

Rekommenderad vinkelinställning lyder vinkeln inställd om det inte stöter på ett område där detta föredragna vinkeln är inte lämplig.

När du ändrar denna vinkel kommer dynamiskt visar hållaren och vinkeln valts i dialogrutan för att hjälpa användare att använda rätt vinkel.

Som ett exempel, om du bearbeta en vertikal stående cylinder form i de fem axel som använder 5 axel Z nivå efterbehandling använder en föredragen vinkel på säger 45 grader skulle det bo på en konstant vinkel på 45 grader för hela operationen.

Detta gör för mycket smidig maskinstyrning och utmärkt finish.

Detta förbättrar också OneCNC simulerings jämnhet alltför grund av mindre vinkel vändning.

(C) Auto Vinkel

Denna inställning skapar programmet funktionen där vinkeln är inställd på en automatisk vinkel att den härrör från bearbetning av de begärda inställningarna.

OneCNC använder sedan denna vinkel för processen och en snabb titt i förhandsgranskningen kommer att visa dig vad den har satt.

(D) Ny Multi Axis Simulering Hastighet

Simuleringen av multiaxel simulering kommer du att märka simulering av multi axeln är nu mycket snabbare.

För att få ut det bästa ur denna Multi core PC med Windows 7 64 Bit eller senare har vi ytterligare optimerat simuleringen att använda om möjligt multi threading och multi core att hjälpa till med simuleringshastigheten.

Du kan också märka med den nya 5-axeln simuleringsverktyg vinkelkontroll när det används som en föredragen vinkel att den kan göra en mycket smidigare maskin rörelse och dessutom ett mycket jämnare simulering som också hjälper till med simuleringshastigheten.

Läs mer ...

OneCNCXR6 40,26

OneCNCXR6 Update Version 40.26 har släppts och finns nu i uppdateringsservern

OneCNC har lagt till en ny funktion i den här uppdateringen för traditionell pocke

Den här funktionen har ersatts av en ny traditionell Pocket funktion som nu ger en verklig verkningsgrad lyft för användare som har detta krav .. Denna funktion gör nu för verktygs steget över till att ställa in upp till 95% av verktygets diameter för att tillhandahålla denna nya efficiency.This dramatisk ökning av täckning upp till 95% har utvecklats på grund av många användare begär för ökad effektivitet i den traditionella fickfunktionen. Funktionen är lika enkel att använda som tidigare med den enda skillnaden är att användaren nu kan använda sig av den nya tekniken genom att öka steget över mycket som krävs ..

Detta är en film som visar förmågan hos den nya funktionaliteten i Traditionell Fick funktion.

Denna nya funktion finns i alla OneCNCXR6 Mill versioner och finns nu tillgänglig för nedladdning och användning.

Läs mer ...

OneCNCXR6 40,24

OneCNCXR6 Update Version 40.24 har släppts och finns nu i uppdateringsservern.

Det finns en hel del förändringar och uppdateringar i tis version på grund av komplexiteten i att stödja så många operativsystem, inklusive 32-bitars och 64-bitars

Stöd för GUI 768 pixel höjd.

Det fanns många fler justeringar som krävs för att göra OneCNCXR6 helt kompatibla med denna GUI pixelhöjd. Detta arbete är nu klar och om du faktiskt installera OneCNC och använda den på en skärm begränsas till 768 pixlar skulle du inte någon skillnad eftersom det automatiskt att konfigurerar i storlek för att passa den upplösningen.

Wizard Drill Funktion

Det fanns justeringar så att borrcykler från OneCNCXR5 är nu helt kompatibla i OneCNCXR6
Dessa förändringar var nödvändiga ifall filen skapades i den tidigare versionen, och av någon anledning redigeras i den senare versionen.
Detta berodde på att OneCNCXR6 erkänner nu materialet topp medan det tidigare så var inte fallet.

Multi Axis Borrning
Det fanns justeringar som gjorts i Multi Axis borrcykler för att göra dem kompatibla med filer som tidigare gjorts i tidigare versioner av OneCNC och nu redigera filen i OneCNCXR6.

Öppna Pocket Funktion
Den öppna fickan från gränser ändrades eftersom det i vissa fall i vissa operativsystem dialogrutan fickan avslut visar när det inte var tänkt att vara.

I öppen ficka målgång profiler om det behövs är var för sig väljs.

HS-Z Level Grovbearbetning
Den grova funktion HS Z-nivå har haft aditional gouge säkerhetsjusteringar på grund av att nu ha möjligheten för kollisionskontroll.

Sektionen Funktion
Tillägget avsnitt för att skärmfunktionen har haft de enheter som är optimerade för att minimera utgångs enheter när du lägger till de enheter till skärmen för vidare användning ..

Lathe Turn Face Funktion
Det fanns en justering och förbättring av svarv Turn och ansikts vrida på baksidan eller närmar sig en del från den från chucken eller vänster sida.